Vilket otroligt engagemang! Jag kände direkt att Julia kunde sätta fingret på vad jag behövde göra för att kunna gå vidare. Hon förklarade på ett sätt så jag snabbt förstod vad det handlade om och vad jag var i för relation. Det har aldrig räckt för mig att bara säga att jag måste lämna om någon inte är snäll. Jag behövde att någon pratade med mig på annat sätt och när Julia förklarade så kunde jag göra det jag skulle ha gjort för många år sedan. Det var tryggt att få kontakt med någon som vet vad det handlar om. 
Så tacksam för hjälpen och alla bra texter på hemsidan!

/Helle

* * *

För mig har det varit viktigt att ha kontakt med en person som vet vad hon pratar om. Jag känner att det har varit lättare för mig att prata med Julia än med en psykolog. Julias ord träffar mig, hon vet precis hur det är och vad som behöver göras. Med Julias stöd har jag äntligen lyckats hålla nollkontakt. Hon säger saker som gör att jag äntligen förstår, det klickar på en gång!

/Therese

* * *

Jag har tidigare läst lite psykologi och fann att jag behövde relatera till det som hänt mig i min tidigare relation. TuvaForum  dök  upp och jag skrev till forumet och undrade var perspektiven ur ett manligt sådant fanns. Där började en mycket värdefull kontakt.  Jag fick en stödkontakt i Julia och  kunde skriva till henne på ett enkelt och rakt sätt. På ett mycket bra sätt fick jag respons på mina känslor och funderingar och i många synpunkter jag lade fram fick jag tillbaka synpunkter som också betydde ett inre arbete för mig själv. 

Min önskan var att jag ville komma framåt, vilket jag gjorde i min kontakt dialog med Julia, samt med de texter som finns på hemsidan. Detta satte igång en intensiv process inom mig. Dialogen med Julia gjorde att jag också kunde se mitt ansvar för relationen och inte enbart kasta en svart skugga över min partner. Halva relationen jag relaterade till var ju min också.  

Stödet från Julia var ömsom varsamt och stödjande och även synpunkter som gjorde att jag fick tänka till och arbeta med mina värdegrunder  i mig själv. 

/Mats

* * *

Detta forum och kontakten med Julia har räddat mig från att hamna i depression. Julias kloka och stärkande svar har lyft mig och hjälp mig hur jag ska hantera mitt avslut med min fd man utan att själv gå under. Jag läser hennes svar och texterna här på hemsidan flera gånger om dagen för att  stärka mig. 

Stor kram Julia och tack för ditt fantastiska forum!!!

/Hanna

* * *

Under tiden jag väntade på att få en samtalsterapeut behövde jag stöd
 då jag mådde väldigt dåligt. Jag var så trött på att jaga efter att få tid hos en samtalskontakt eller en terapeut, att få någon att regelbundet ha kontakt med. Jag är så tacksam att jag hittade till TuvaForum och det fina stöd och den kontakt jag fick med Julia. Jag fick väldigt mycket av Julias tid och det kändes väldigt tryggt att veta att hon fanns och alltid svarade mig.

Jag uppskattar verkligen hur Julia tog emot mig när jag var i kris. Respektfullt och  lugnt. Det skulle vara så lätt att hamna i långa mail med smutskastning och hårda elaka ord om den person som gjort mig illa, vilket bara hade stressat mig ännu mer och fått mig att må sämre. Men istället så hade Julia en sån lugn och respektfull ton, vilket jag uppskattar väldigt mycket. Jag fick hjälp hur jag skulle tänka och agera för att skydda mig på bästa sätt, hur jag skulle sätta upp gränser.

Jag kan varmt rekommendera det individuella stöd som man kan få här.

* * *

Jag har haft ett väldigt stark stöd från Julia. Hon har alltid varit rak och ärlig samt gett mig kloka och seriösa råd. Hon har dessutom varit väldigt förstående och jag har alltid blivit bekräftad när ingen annan förstår. Jag har haft många som har stöttat mig men Julias råd och stöd har varit något särskilt eftersom hon är utomstående och inte är känslomässig inblandad. Det är lättare och få stöd från någon som inte är själv arg och frustrerad. Inte ens mina bästa vänner har funnits där för mig som Julia har gjort. Jag tackar henne för allt det stöd och den tid hon spenderade för att alltid snabbt och engagerat svara på mina mail under en väldigt svår period av mitt liv. 

* * * 

Kontakten med Julia har betytt väldigt mycket för mej. På vissa sätt har det tom varit avgörande för att jag skulle få tillbaka kontrollen över mitt eget liv och allt fastare mark under fötterna efter att i många år levt i en osund relation.

/Smilla

* * *

När jag stod där mitt på sjön – isen runt mig började rämna, först sakta, sedan våldsamt fort – tillsammans med mina barn…jag såg skräcken i deras ögon…all deras tilltro lades till mig…det fanns ingen där att ropa på,  människorna på stranden var för glada och upptagna med sina liv för att höra, fåglarna som flög över mitt huvud förstod inte mitt språk eller blev bara rädda för mina skrik, fiskarna simmandes under isen bara tittade upp på oss och förstod inte alls varför jag var rädd på mitt sjunkande isflak – Det enda jag kunde tänka var hur isande kallt vattnet under mitt sjunkande flak var…När jag tappat tron på att det skulle tjäna något till att ens ropa på hjälp…..då kom en fråga från en  liten tuva….behöver du hjälp….En liten tuva räddade ett oerhört stort sjunkande lass...

Den individuella hjälp som jag fått här är sådan hjälp bara bästa vänner ger...Tillgänglighet när det ”passar som sämst” (kvällar, helger, nätter), stärkande ord och hjälp till att se och tänka sunt, en osjälviskhet och ett lyssnande öra i tid och otid.  Utöver allt detta  -  psykologiska förklaringsmodeller, självupplevda erfarenheter av det man går igenom, någon som varit ”där” och som vet ”vad man snackar om”, någon som vågar uttala konkreta råd, någon som vet vad en enkel fråga - ”Hur mår du?” - kan betyda när man sitter där ensam och alla andras liv snurrar på som vanligt, någon som verkar ha varit en fluga på väggen i den situation som man lämnat bakom sig. Allt detta får en att på riktigt bli övertygad om att det man upplevt är att ha haft med en riktigt sjuk människa att göra. Känslan av att ha blivit utnyttjad och lurad, skammen, förvirringen, smärtan - vänds till kraft att orka, förståelse av vad man gått igenom, "nu ska vi hjälpas åt att fixa det här", ”du är värd så mycket bättre”, någon som kan vara ens vikarierande hopp i stunder när ens eget hopp börjat svikta….Mer genuin och verksam hjälp har jag inte stött på någon annanstans.

* * *

Efter en lång och destruktiv relation sökte jag på nätet efter information/kunskap om vad jag varit med om. Fann då TuvaForum och blev medlem för att läsa texterna. Valde därefter att bli individuell medlem för att få hjälp och stöd. Kände att jag inte riktigt orkade ta del av andra medlemmars inlägg. Att bli individuell medlem har betytt mycket hjälp för mig. Jag har haft tillgång till personlig kontakt när helst jag varit i behov av det alla dagar i veckan och stor del av dygnet. Haft en öppen konversation när jag varit i som mest behov av det. Jag har kunnat "bolla" mina tankar, ångest och förtvivlan. Detta har och är ett enormt stöd för mig för att kunna gå vidare och kunna bearbeta vad jag har varit med om. Framförallt kunskapen hur dessa osunda män fungerar och agerar så att jag inte dras in igen.

* * *

När du inte vet vem du ska tro och lyssna på. När du känner att du helt tappat fotfästet och vännerna säger si, socialsekreteraren så, föräldrarna ännu något annat. När allting bara snurrar i huvudet och det känns som att man håller på att bli tokig. När det inte känns som att det finns någon lösning och paniken växer. Då har det individuella stödet via en kontakt på TuvaForum varit den bästa lösningen för mig. 

Jag har haft en kontakt som funnits dag och natt, som har guidat mig genom mörkret och fått mig att förstå vad det är som händer. Jag har fått bekräftelse på det som magkänslan sagt mig men som jag förnekat i brist på tron på mig själv. Jag har fått hjälp att känna att det fortfarande finns hopp, att det finns någon som tror på mig, som lyssnar på mig och att jag inte håller på att bli tokig. Jag fick hjälp att känna mig mindre ensam och sakta men säkert ta mig upp för vattenytan och få luft. 

Det är en svår och lång resa att ta sig ur ett destruktivt förhållande. Därför har det varit så otroligt bra för mig att få denna hjälp. Känslan av att inte vara ensam och få stöd betyder mycket."

* * *

Jag kände inte att jag var redo för att gå med i stödforumet, orkade inte ta in alla andras erfarenheter men kände starkt att jag behövde stöd i att klara mig att bryta upp från den relationen jag hade. Jag hade försökt så många gånger och jag hade en terapeut som var bra. Men jag saknade hjälp och stöd precis när ångesten slog på eller när mitt ex kontaktade mig för att orka stå och inte gå tillbaka. Jag behövde mer hjälp och stöd än en gång i veckan vilket jag fick här på TuvaForum. 

Det var en sådan trygghet att veta att jag bara kunde skicka iväg ett meddelande när jag mådde sådär riktigt dåligt och att jag fick ett snabbt svar. Jag kände att mina vänner orkade inte längre och de trodde inte heller längre på mig, att jag skulle klara bryta relationen och inte gå tillbaka. Men med hjälp av TuvaForum klarade jag det! Det var verkligen inte lätt men utan stöd dygnet runt hade jag inte klarat det. Jag behövde verkligen någon som följde upp som peppade mig och som inte gav upp, utan orkade följa mig genom den här resan och all ångest jag hade. 

Jag lyckades stå emot fast mitt ex kontaktade mig flera gånger. När jag kände att jag ville svara skrev jag till TuvaForum istället och efter att få skriva och få svar fram och tillbaka så avtog suget av att svara mitt ex. Efter kände jag mig starkare, att jag hade lyckats stå emot och till sist förstod mitt ex att det inte var lönt att försöka kontakta mig mer - för jag hade bestämt mig. Jag ville aldrig mer låta honom eller någon annan göra mig så illa igen. 

Så stort tack till Julia för utan hennes hjälp hade jag aldrig klarat det.

* * *

Äntligen efter alla år har jag fått ett riktigt stöd i någon som inte bara förstår vad det handlar om att bryta ett mönster utan också massor med hjälp i att komma vidare! Jag har sökt hjälp från och till under många år men det har mest blivit att bara prata av sig lite då och då utan att få riktig hjälp. Jag har läst texterna och samtidigt haft ett jättebra stöd i Julia. Nu har jag äntligen gått vidare och jag vet inte hur jag hade klarat det om jag inte hittat hit! Min mamma och syster känner igen mig igen och jag är så glad att jag bestämde mig för att få coaching av Julia. Jag kan varmt rekommendera stödet härifrån som inte liknar något annat stöd jag fått tidigare!

Ge inte upp! Kunde jag bryta och gå vidare då kan DU!

/Emma


Boka individuellt stöd
Ett individuellt stöd kostar: 500 kr/månad
För att boka ett individuellt stöd mailar du: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

* Ingen vid TuvaForum är utbildade psykologer, läkare eller terapeuter. TuvaForum tar inte medicinskt ansvar för medlemmars hälsa, utan uppmanar alla med hälsoproblem att uppsöka läkare och/eller psykolog.

Copyright © 2008-2020 TuvaForum | tuva@tuvaforum.se