Av JULIA | © TuvaForum
Provläs fler texter    

Var inte någons svängdörr

Från det ögonblick du låter någon avvisa dig gång på gång, säger du "Du är fri att använda mig, kom och gå när du vill". Du har genom detta installerat en svängdörr åt en person som missbrukar dig.

Det här med att låta en person komma och gå fast personen missbrukar oss, är ett sätt att hantera de smärtsamma känslorna av förlust. Partnern/fd partnern kontaktar oss om och igen för att sedan försvinna igen. Uppmärksamheten, bekräftelsen eller den eventuella återföreningen är kortvarig om än intensiv. Lågan tänds lika snabbt som den sedan släcks. Vi står ensamma kvar i känslan av övergivenhet och allt känns grått och trist, kanske alldeles mörkt. Känslorna blir för svåra och smärtsamma att hantera och leva sig igenom. Det gör att istället för att stänga dörren för den här personen vill vi att han/hon ska komma tillbaka så att livet känns mer hanterbart och för stunden ljusare. Vi installerar en svängdörr.

Så länge vi snurrar i detta destruktiva mönster iscensätts samma sak, om och om igen. Vi kan inte gå vidare eftersom vi är så upptagna med att få saker och ting att snurra efter samma mönster. Drivkraften är att få vår partner/ fd partner att förändra sitt mönster istället för att förändra vårt eget. Det lyckliga slutet skulle vara att personen förändrar sitt mönster, att vi får kicken att han/hon gör det för oss eftersom det känslan av att vi har ett extra stort värde för den här personen. Vi väljer att stanna. En kommer och går, en väntar och tar emot. Ingen bryter mönstret utan blir som två kuggar i ett destruktivt hjul.

Att befinna sig i detta mönster är smärtsamt och att snurra i detta hjul skapar ännu fler sår och smärta. Vi töms mer och mer på energi och livslust, vilket gör det svårare att bryta det missbruk som sker.

Installera en dörr
Försök att hitta sätt att orka stå emot det du är mest rädd för. Sök stöd i processen som för att orka stå ut med den smärta, ångest och beroendet detta skapat. Relationer som tömmer dig på energi, hälsa och livslust tillför inget utan bryter ner. Du väntar och längtar efter en person som dyker upp emellanåt för att mata sitt osunda ego, han/hon roffar åt sig av de förmåner du erbjuder. Det är ett gränslöst givandet från dig och ett gränslöst tagande från den andra personen. Den ena matar och den andra välter. Det är smulor för dig men blir begärliga som nygräddade limpor eftersom du hungrar.

Få hjälp till att hitta de verktyg du behöver för att montera ner svängdörren du har. Arbeta för att installera en dörr. Människor som inte respekterar dina gränser har inget i din närhet att göra. Köpslå aldrig med de gränser som är mest viktiga för ditt välmående. Var rädd om din inre kärna.


Text 
© Julia
TuvaForum


Provläs fler texter 

Copyright © 2008-2020 TuvaForum | tuva@tuvaforum.se