Kursmedlemmar om "Sunda gränser"

Så fantastiskt bra texter och uppskattar enormt att det är så målande beskrivningar och exempel så att man lättare kan se hur det ser ut/har sett ut i ens eget liv. Pedagogiskt skrivet av det som måste förankras i hela kroppen: Gränser!

* * *

Att få läsa och ta in texterna här blandat med coaching från Julia gör att en liten bit av mitt trasiga jag lagas varje dag. Det går inte så fort, men det blir rejält gjort och håller, inget quick-fix. En stund varje morgon före jobbet läser jag här och jag märker att jag blir starkare och gladare för varje dag. Det känns som jag bygger muskler i själen där jag snabbt kastar ut osunda relationer.


* * *

Under ett par veckor har jag jobbat, tränat, promenerat i solen och läst onlinekursen. Jag har börjat lösa upp mina knutar en efter en. Det här är en process som kommer att ta sin tid, men gud vilken befrielse. Jag riktigt känner hur bördorna lättar och jag är så mycket gladare. Det känns som om jag fått glasögon med den skärpa jag behöver. Någon hade i flera år satt kladdiga fingeravtryck på dem så att jag inte skulle kunna se hur han behandlade mig. Såren i min själ där han sugit energi har jag nu skyddat för att kunna läkas. Han attackerar mig med brev och sms, men jag läser dem inte. Jag sparar dem dock om det behövs framöver. Jag ser fram emot den här sommaren då jag får göra precis vad jag vill utan att höra hans krav och direktiv om allt vi ska göra för att behaga hans intressen och behov. Jag börjar äntligen känna mig fri!!!!

* * *

Jag gått igenom alla dagarna på kursen...men ska läsa dem igen!
Jag tycker kursen är mycket bra. Tycker att upplägget var bra... för de slingrar sig från början till slut. Till och med jag, efter alla år, har nu tagit till mig och börjar förstå hur det hänger ihop...säger ju inte lite...

* * *

Kursen är jättebra och får mig att tänka nytt och att jag fått en början till att förstå och bearbeta och rensa det dåliga. Texterna ger mig verktyg. Har läst alla mina lediga stunder. Är så glad att jag via texterna får verktyg att ta itu med och se var jag har mina knutar och hur jag ska tänka för att lösa upp dem. Det är så intressant och spännande. Jag får ett hopp att jag kan påverka min situation och att det blir bra till slut.

Det här är en kurs som jag behöver och har behövt länge. 

Tack Julia ♡

* * *

Oj, vad den här kursen betyder mycket för mig! Läser och bitarna hamnar på plats. Läser om igen och det känns befriande. Alla dessa år som jag samlat på mig knutar och tillåtit empatilösa män ge mig sår. Försökt vara snäll och tappat kraft och inte förstått. Äntligen någon som förstår och hjälper mig att hitta redskap. Äntligen något som jag kan ta till mig som så väl stämmer in på mig och mina upplevelser. Det här tar jag till mig för det ger mig en härlig magkänsla och känns som en själslig hälsokur som är så uppbyggande. 

Igår kväll då jag pratade med min väninna i telefon sa hon; "Vad annorlunda du låter i rösten. Du låter som du brukar låta då vi var unga. Du låter glad och bekymmerslös, vad har hänt?" Jag berättade då om kursen. Det stämmer verkligen. Jag känner mig tio kg lättare. Jag har släppt iväg massor av de bördor jag burit på och slutat anklaga mig själv. Känner en sådan kraft. 

Tack för denna kurs som ger förståelse, kraft och styrka. 

* * * 

Denna kurs gör att jag får ett nytt sätt att se på vad som händer då jag gång på gång tillåter osunda och själviska människor komma innanför min gräns och tillåter dem att klampa in och ta min hjärna i besittning. Kursen är ett fantastiskt bra redskap att sakta lösa upp mina knutar så att jag kan förstå och gå vidare och upptäcka fällorna framöver. 

En sådan här kurs behöver jag verkligen!! 

Tack Julia!!

* * *

Jag har fått och får mig rejäla tankeställare. Nu har jag gått igenom kursen och skall börja om, läsa dagarna igen och igen. 

Den man jag försöker hålla mig ifrån har blivit mer oattraktiv för mig ju mer jag ser hans mönster.
Jag känner mindre skuld att allt inte är mitt fel som han hela tiden har försökt få mig att tro.  Vill bli fri från detta destruktiva tänk om honom, om oss. Det har varit som en berg- och dalbana och det orkar man inte i längden. 

Tack.


* * *

Jag har gått båda kurserna och läser dem fortfarande. 
Efter alla år, bortkollrad från mig själv, så är texterna i kurserna inte ”bara” som nödvändiga stödstolpar att klamra mig fast vid, utan också, inte minst vägledande när min kompassnål pendlar nyckfullt mellan vad som är klokt eller omdömeslöst. 

Det här är ett svårt och utmanande ”arbete” jag givit mig in på, men samtidigt är det också en enorm trygghet att det heller aldrig kunde ske under bättre förutsättningar; det att jag finner stöd och klarhet i den information jag tar del av. 

Så omfattande som jag nu förstår att det här är, begriper jag inte hur jag någonsin skall kunna reparera, men jag tar ett andetag i taget och tror att jag, när jag vågar se (ännu mer av) min egen del i mönstren och har mod nog att våga förändra.


* * *

Jag kan varmt rekommendera kurserna och blev själv tipsad av en väninna. Jag precis börjat den andra kursen också som handlar om attraktion. Det är verkligen en känsla av WOW äntligen börjar jag förstå! Häftig känsla!

Tuva är verkligen ett fantastiskt forum!