Det finns många sidor och debattforum på engelska, men denna är mig veterligen den mest uttömmande vi har här. TuvaForum vänder sig till alla som har blivit utsatta för psykisk/fysisk misshandel och är mycket näringsrik. 
Blogg

/Unni Drougge

* * *

Dessa texter är som helande balsam för mitt trasiga inre. Din senaste text om psykopaten, gick rätt in i hjärtat. Jag kände igen varje mening. Det var som att få skölja kroppen med renande vatten att få läsa texten och förstå att dessa män finns och att jag inte ska anklaga mig själv som dum och lättlurad. 

Du ska veta Julia att detta forum räddat mig från att hamna i depression. Dina kloka och stärkande svar har lyft mig och hjälp mig hur jag ska hantera mitt avslut med min fd man utan att själv gå under. Jag läser dina svar och texterna här flera gånger om dagen för att stärka mig. Att läsa texterna från mina medsystrar i stödforumet betyder också så mycket. Jag är inte ensam och jag har suttit och gråtit då jag läst deras svar. Det känns helande. Alla är vi starka kvinnor men som har råkat illa ut. 

Stor kram Julia och tack för ditt fantastiska forum!!!

/Hanna

* * *

Jag letade på nätet efter svar för jag hade ingen att vända mig till. Texterna är som fina pärlor för mig och ligger mig varmt om hjärtat.

Att få kunskap hjälpte mig att känna att jag inte var ensam för det är just det man känner sig i en relation med någon som gör en illa psykiskt/fysiskt/sexuellt. Tack!

* * *

Att ta sig ur en dålig relation är inte enkelt! Särskilt när man själv inte förstår vad man hamnat i!  Läste en del för att försöka förstå! Fick tipset av en vän som läst på Tuvaforum! Fann här texter som skulle kunnat vara skrivna av mig själv! Klockrent, det fanns flera som upplevt samma som jag o tom ännu värre relationer! Hade försökt bryta av egen kraft sedan ungefär ett år tillbaka, men fallit tillbaka!  Tog så kontakt och kom fram till att få coachning! Vilket var precis vad jag behövde o just då var rätt i tid! Verkligen varit så jättebra! 

Har under tiden tagit kurserna "Sunda gränser" och "Längtan o attraktion"! Båda kurserna har verkligen varit mycket bra att ha med sig under resans gång! För att bygga upp sig själv o ta lärdom av det man upplevt! För inget är förgäves utan något att lära av o gå vidare med, erfarenheter rikare! Vill tacka Tuvaforum för stödet, så glad jag tog kontakten:)

* * *

TuvaForum är en unik plats med texter för oss som hamnat i destruktiva förhållanden. Även om mycket är inriktat på partnerrelationen kan man ha stor nytta av det utifrån andra sorters relationer med en narcissist. Det är svårt att hitta bra och djup information på svenska om destruktiva relationer. Här finns det samlat. 

/Dan

* * *

Texten "Att vända på steken" är verkligen en påminnele, att leka med någon som blivit ledsen vid en separation. 
Att utgå från sig själv, det är faktiskt den stora frågan. Jag har utgått från mig själv i de flesta frågor med x. I relationen, under pausen och efter mitt uttåg. Han visste så klart min ställning i frågorna, därför visste han hur han skulle leka. Jag avslöjade honom och till mig kommer han inte tillbaka och flirtar men han plågar mig genom vårt barn och ekonomiskt. 

Jag fastnade också för texten där man dejtar och kastas hit och dit. Hade en dejt som betedde sig konstigt, vände liksom på stört. Jag involverade mig inte med honom men det var med en konstig känsla, jag tog avstånd. Hann aldrig bli känslomässigt involverad, han kanske trodde det. Förstå hur många kvinnor du räddat från att slå på sig själva. Kunskap är verkligen makten att ta sig bort.

Bra med texterna på FB, det når många nya. 

/Paula

* * *


Innehållet i Julias texter är fantastiskt tydliga och på pricken och hon har alltid en rättfram ton utan att låta fördömande.
 Kort sagt så känns det när man läser hennes texter som att höra någon av de vänner man har säga precis det man behöver höra, bara att de aldrig kan säga det så eftersom de själva (som tur är) inte har varit i en liknande relation och aldrig på riktigt kan förstå. Texter på hemsidan tröstar, stöttar och ger insikter som är smärtsamma men livsnödvändiga. Tack Julia för det och för allt jobb du lägger ner på  Tuvaforum. 
Du, och det du skriver, gör skillnad. 

/Johanna

* * *

Fina Julia, d
u skriver fantastiska texter och jag slås gång på gång av hur du lyckas formulera dig i ämne efter ämne - på ett sätt som får mig att förstå vad jag varit med om, och samtidigt är du ju "generell" i din beskrivning - det vill säga, att det inte bara är jag som känner igen mig. Du måste vara bäst i Sverige i i ämnet "Ghost-busting" (ghost = Narcissist) och jag behöver dessa texter för att förstå, läser dem om och om igen.

/Kiwi

* * *

Vilka texter! Läser speciellt igen texterna om osund narcissism, om hur dessa personer blåser upp sig själva, för att dölja motsatsen, projicerar. Även texten om "Ett möte med det som visar sig vara en skoningslös människa" är det en grym igenkänning i. Den långa beskrivningen av psykopaten stämmer så väl med mitt ex. Läste den på jobbet och fick sluta, den var så stark... Beskriver så i detalj min vardag med honom..

Hjälper mig jättemycket att läsa dina texter. Stärker mig i att jag har gjort rätt och jag aldrig någonsin ska tillbaka eller ens ha kontakt med honom igen.
Aldrig.

/Annie

* * *

Jag ser alltid fram emot dina nya texter
, de ger mig bekräftelse på vad jag varit med om. För ibland är det så att jag tvekar och tvivlar. Då är det skönt att inse att mitt ex och jag inte ska ha med varandra att göra. 

Tack för ditt engagemang och din ork Julia. 
Jag beundrar dig. 

/Iris

* * *

När man lever i eller har levt i en relation och man har gått som "på nålar" alltid tänkt undra hur det blir ikväll kommer det och bli bråk. Jag skall tänka på att inte säga något om det eller det som gör han arg.  När han helt utan någon förvarning blir rasande skriker så det gör ont i öronen, kallar en för hemska ord..idiot, kärringjävel, psykiskt sjuk m.m. Nästa vecka är man den bästa han någonsin varit med. Älskar dig mest av allt.
Alla dessa pendlingar gör till slut att det snurrar i huvudet man vänder in och ut på sig själv.
Stressen man upplever är hemsk.

Jag började söka information på nätet om vad det var för relation  jag var i, och hamnade på TuvaForum. Jag fick då äntligen svar! Här kunde jag läsa om hela "resan" i relationen jag var i. Ju mer och jag läste så insåg jag att det inte är så att jag är en idiot och att alla bråk är mitt fel som han hela tiden sagt till mig.

Texterna på TuvaForum är tydliga och lättförståeliga. 
Jag fick stanna upp ibland när jag läste för det kom så nära, som att någon annan skrivit om min egen relation.

För mig har det varit jätteviktigt att läsa texterna över tid för att kunna gå vidare. Kontakten jag haft med Julia via individuellt stöd har också hjälpt mig att lägga skulden där den hör hemma, liksom det viktiga i att jag sätter upp gränser när han hör av sig till mig och "fiskar". 

/Britt

* * *

Texterna har hjälpt mig många, många gånger när jag haft panik, längtat efter mitt ex och varit på väg att bryta nollkontakten. Texterna har lugnat mig och återigen fått mig att inse vad som händer om jag bryter nollkontakten!

/Justina

* * *

Jag kom i kontakt med Tuva Forum för några år sen. Efter att ha läst artiklar o sett olika kvinnors inlägg om våld och misshandel så är det solklart att TuvaForum utgör ett bra stöd för utsatta kvinnor. Artiklarna är väldigt konstruktiva och belyser problemen i ett förhållande väldigt tydligt.

Som man har jag svårt att förstå hur man kan utöva våld och förtryck mot den man lever med.TuvaForum behövs verkligen i dagens samhälle.

/Anders.

* * *

Texterna på forumet har hjälpt mig att få en inblick i olika personligheter och hur jag kan tänka kring det jag varit utsatt för. Att sen kunna diskutera det i det stängda forumet är väldigt värdefullt, att få bekräftat att jag inte är tokig, utan har reagerat normalt på en onormal situation. Att få och ge stöd till andra kvinnor som varit med om samma sak är värt lika mycket som samtalsterapi. 

/Mammamia

* * *

Innan jag hittade till Tuva Forum hade jag upplevt en förvirrande och smärtsam separation. Jag tog hjälp av en terapeut. Utöver det kände jag mig ensam i tankarna. Jag började läsa Julias lästexter och kände igen mönstret. Jag hade behov att prata med någon om det jag upplevt, så jag gick med i det skyddade forumet. 

Här på TuvaForum fick jag stöd, hjälp och erfarna konkreta tips. I virrvarret av känslor fick jag många svar. De har varit mina peppande hjältinnor i resan mot mig själv igen. 

Utan forumet hade jag inte stått där jag är idag. Lättad att jag kommit bort från en destruktiv relation med psykisk misshandel och räddat min familj. "Tuvorna" stöttade mig när det var tufft och hejade på mig när jag klättrade själv. 

/Sofia

* * *

Jag har nog läst alla texter på TuvaForum
 för att så småningom, bit för bit, förstå hur det ligger till. Är man och läser hon där det står han. 

Det är svårt att riktigt släppa hoppet om en förändring som aldrig kom. Visst saknar jag ibland den halva då allt var toppen. Men när man minst anade kom utbrottet, oftast över en bagatell. Hon stack och sen the "silent treatment". När jag var en spillra tyckte hon vi kunde ses igen.  

Allt blev som ett återkommande mönster och väldigt mycket som jag läst på Tuva stämmer väldigt väl. Självklart enkelt att stå bredvid och se hur det egentligen är, men annat när man är i det. Själv blev jag till slut övertygad av det jag läste. Ställde krav på vad jag inte längre accepterade men det blev ingen större förändring. Tycker egentligen synd om henne. 

För mig var det till stor hjälp att inse fakta. 
Känslorna ställer ju till det.

/Mannen

* * *

TuvaForum lyfte mig

Tuvas läsforum och stödforum fick mig att förstå och lyfta bort de tyngder jag fick bära i min relation
 
Hade kommit ut ur relation efter 15 år men förstod aldrig vad som hänt och hände. Fick inget avslut men idag kan jag leva med det. Jag blev devalverad och fick projicerad skuld på mig. Hur jag än vred och vände på saker blev det aldrig bättre. Jag tvivlade på min magkänsla och trodde ett tag att det var sant det x sa. Utfryst, pausad i en jobbig tid i mitt liv.  Det var när jag hade sorg allt blev så tydligt att det inte fanns empati. 
 
Ett år efter paus och terapeut hittade jag TuvaForum. Började läsa texterna och kände omedelbart igen mig. Jag föll hårt i mitt uppvaknande, men det var här jag fick hjälp att förstå. Läste många böcker om empatisk störning innan, där var det fakta, här på Tuva fanns exempel av människor som levt som mig. Idag förstår jag att jag varit utsatt för psykisk misshandel och att jag är känslig för andras signaler. 
 
Gick med i stödforumet. Den kraft, kunskap och styrka jag mötte där tog mig snabbt vidare. Fick en enorm stöttning där min omgivning inte alltid förstod, bra vägledning, konkreta exempel på hur en osund relation kan se ut och tips hur jag skulle förhålla mig till olika situationer. Vikten att hålla nollkontakt så gott det går med gemensamma barn. 
 
Julia har gjort ett enormt jobb med Tuva, med stort hjärta. Tuva är en trygg plats för oss att dela med oss vad vi varit med om, att inte känna ensamhet och sakta hela. 

<3 
/Kristina

* * * 

Jag rekommenderar alla Tuvor att gå tillbaka och läsa ganska regelbundet.
För var gång har det klarnat och ibland upplever jag att jag missat vissa rader.
Kanske varit känsligt?

 Men att läsa ofta gör att jag inte kan fly undan mer, ångesten minskar. Och för varje gång jag läser så ser jag HUR oempatisk och dum ex varit samt hur JAG tänjt på mina gränser. Gränser som jag "förr" aldrig trodde skulle skulle ge upp. 

Jag känner en lättnad nu, då texterna inte "skrämmer mig längre"- tvärtom så stärker de mig!

Läs alla Tuvor, läs ofta.

Tack Julia! 

/Tyra.I

* * *

Tuva stödforum och kontakten med Julia har betytt väldigt mycket för mej. På vissa sätt har det tom varit avgörande för att jag skulle få tillbaka kontrollen över mitt eget liv och allt fastare mark under fötterna efter att i många år levt i en osund relation.

/Smilla 

* * *

Tuvaforum fick upp mina ögon när det gällde psykisk misshandel. Jag har levt med en man i 29 år. Jag kände att jag inte riktigt räckte till till tre barn, hus o hem och en mycket krävande man. Jag vände ut och in på mig själv, men han var aldrig nöjd. Jag började må så dåligt efter det, gick hos en terapeut som rådde mig att läsa lite om ADHD. Då föll polletten ner och jag började Googla om olika slags beteende och hittade Tuvaforum. Här har jag fått bekräftelse på det som jag var ovetande om i alla år. Smärtsamt men nödvändigt för att komma vidare. Tack vare Tuva så vet jag nu vad jag ska tänka på vid en eventuellt ny relation. 

/Inka

* * *

Tänk att det skulle dröja tills jag var 40 år innan jag skulle börja förstå vad det är jag har varit med om.  Jag har mått så dåligt från och till i mitt liv och försökt förstå vad det är jag gör för fel. Hur jag än har försökt så har jag aldrig kunnat vara min pappa till lags och inte heller min fd sambo. Jag förstår ju nu att de är väldigt lika och de har båda fått mig att må på ett sätt som gjort att jag hela tiden har tvivlat på mig själv genom att trycka ner mig. Så fort något inte har varit som de vill så har de alltid hotat och skrämt mig. Jag och min mamma har alltid försökt vara till lags och vara snälla. När jag hittade hit så började jag gråta av lättnad för jag läste text efter text och hittade svaren som jag sökt i alla år. Jag förstår nu att det finns inget jag kan göra för att förändra människor som beter sig som min pappa och min fd sambo. 
Jag vet att man inte ska men jag kunde inte låta bli att säga till min fd sambo att jag nu förstå att han är en narcissist men han blev inte arg som jag trodde att han skulle bli. Han sa bara att han hellre är narcissist än en mes som bara vill hjälpa andra människor hela tiden. Han skrattade och sa "Du ser ju vem som blir utnyttjad och inte". Det otäcka var att förstå att han visste alltså hela tiden att han utnyttjat mig, att det inte var något han gjorde utan att förstå. Jag inse ju även att han verkligen sett ner på mig som är en person som är snäll och gärna vill hjälpa andra människor. 
Min pappa skulle jag aldrig våga prata med och säga något till om det här med narcissism. Men jag har försökt prata lite med mamma men det blir för mycket för henne för hon har levt med honom i så många år och vill absolut inte leva ensam. Hon lever hellre som hon gör för hon tycker det skulle vara värre att vara frånskild. Det är väldigt jobbigt när man själv börjat förstå för nu reagerar jag väldigt starkt på hur illa min pappa behandlar mamma. Jag försöker tänka att jag inte kan göra något åt mina föräldrars situation men jag kan rädda mig själv undan att hamna i en liknande relation.

Tack för alla bra texter här som öppnade mina ögon och som har hjälpt mig så mycket!

/Karolina

* * *

Jag läste texterna här för några år sedan och kom tillbaka hit igen förra året. Första omgången jag var här så var jag inte med i det skyddade stödforumet för jag kände att det jag varit med om inte var så farligt. Men jag kände att jag verkligen behövde hjälp för jag hade så svårt att hantera allt jag varit med om. Jag kontaktade Julia och frågade om det var okej om jag kunde skriva med henne ett tag innan jag gick med i forumet. För mig var det ett första steg att ta. Jag fick känna att någon verkligen förstod och orkade ta till sig det jag skrev. Det kändes så skönt att veta att Julia läste och svarade, inte bara tråkiga standardsvar utan jag kände hela tiden att hon följde upp och tänkte till i sina svar. Det jag tyckte var det bästa med kontakten med Julia var att hon förklarade saker för mig på ett sätt så att jag förstod och kunde släppa sådant jag burit på i många år. Efter två månader började jag skriva på forumet och tårarna rann när alla välkomnade mig. Jag som hade varit så rädd för att de skulle ifrågasätta varför jag var där, att jag inte skulle klaga över det jag varit med om för det finns andra som varit med om så mycket värre. 

Jag är evigt tacksam för att det finns eldsjälar som orkar engagera sig och hjälpa andra!
Tack!

/Sara

* * *

Det tar lång tid och är ett ständigt jobb att ta sig loss greppet även när man har lämnat rent fysiskt.  Därför har du gjort rätt som hittat hit. För när andra runt omkring tycker att NU ska du väl ändå ha gått vidare och undrar VARFÖR du ältar och faller tillbaka, så vet alla Tuvor här på forumet varför eftersom det har varit i ungefär samma situation. De vet att det inte är så lätt. 

Här finns stödet och många kloka texter med "aha-upplevelser" som stärker!

/Viktoria

* * *

Texterna på TuvaForum är så klarsynta och en ovärderlig hjälp när man sakta börjar vakna upp ur dimman man levt i. Jag läser nästan dagligen. Känns så bra att byta ut all hjärntvätt mot Julias raka och klarsynta texter. 

Tack Julia!
/Anki

* * *

Texterna på TuvaForum har varit och är en ovärderlig hjälp för mig. Det är drygt ett år sedan jag blev fri men efter 16 år i ett misshandelsförhållande har jag fortfarande svårt att se allt det onormala jag levde i. 
Livet återvänder sakta men säkert till något som i alla fall liknar normalt. Är inte lika rädd längre men undviker en hel del situationer av rädsla och dåligt självförtroende. Jag som en gång var självständig och stark, vilket känns långt borta nu, men jag skall komma tillbaka. 

Läs, läs, läs!

Kram till alla Tuvor
/Lofn

* * *

Vill skriva några varma rader om Tuvaforum. Tuvaforum har varit ett enormt stöd för mig i min process att bli fri från ett misshandelsförhållande. Sociala myndigheter vill väl men ibland räcker resurser inte till. Det är ju då det är så viktigt att hitta andra vägar. Tuvaforum är en sådan väg för mig. Ville komma med i en självhjälpsgrupp men fick svaret att det skulle dröja länge innan en sådan kunde startas. Så jag började kolla runt på nätet istället och hittade hit. 
Ett forum som faktamässigt (kanske bästa sida på svenska) tar upp detta svåra ämne men även med möjlighet till kontakt med andra i samma situation. Själv upplever jag det som att bästa hjälpen kommer från den som själv suttit i samma båt. På Tuvaforum har vi möjlighet att stötta och peppa varandra 

/Åsa

* * *

För första gången på 20 år så föll polletten ner och jag insåg vilken lek jag har varit med i och hur jag har reagerat och framför allt hur meningslöst mina svarande strategier har varit på hans beteende.

En stor skiljelinje med din sida och som hjälpte mig var att det kändes som att psykisk misshandel jämställs med fysisk i fråga om beteende och upplevelser. Innan har jag tänkt när jag velat söka hjälp att “Ja, men jag tillhör ju inte den skaran - så jag får fixa det här själv genom att skärpa mig och komma ur genom att vara ekonomiskt självständig”. Gjorde ett försök att flytta för 10 år sedan men har inte kommit mycket längre än det geografiska avståndet mellan oss. Framför allt då han satte barnen i fara hela tiden och jag gick tillbaka till vår lägenhet för att städa upp - fysiskt och psykiskt. Nu är barnen i de övre tonåren och jag hoppas att kunna göra det här efterlängtade steget och den här gången på allvar . Den här gången från magkänslan och utåt - istället för som sist. All kommande kränkning som blev starkare när jag hade flyttat mig i sidled blev i stället att jag tog in allting som kom utifrån ännu starkare i min mage - som nu har pajat helt.

Så tack Julia för att du har sett behovet av att vara så detaljerad och de här olika stegen som man behöver som hävstång.

/Kristina

* * * 

När jag för ett par veckor sedan i förtvivlan började söka på nätet efter svar på VARFÖR det inte fungerar mellan oss, hittade jag Tuva forum. När jag läste avsnittet om relationsfobi föll allting på plats, det var som om jag skrivit det själv utifrån mina upplevelser. Jag grät en hel helg men kände samtidigt lättnad över att läsa att felet inte ligger hos mig utan hos honom. Så många år jag gått omkring och funderar över vad som varit fel på mig. Mitt självförtroende är i botten och jag känner mig just nu oerhört vilsen men lugnare än på mycket länge. Jag har brutit med honom men vad händer då? Jo, han reagerar precis efter “regelboken”. Kopplar på charmen och “jagar” mig. Jag är kallsinnig och hoppas jag klarar av att stå emot. 

Tack för forumet.

/Madde

* * *

Verkligen en av de bästa sidorna jag hittat över huvud taget i ämnet och absolut den bästa på svenska! Min stora eloge. Jag minns fortfarande hur TuvaForum kom till min hjälp när jag var på botten. Hjälpte mig förstå och hitta ett värde igen. Tack återigen och i efterskott! 

/Hanna

* * *

Uppvaknandet efter en destruktiv relation är brutalt. För mig kom det först efter att han gjort slut och mycket snabbt träffat en ny. Jag fattade ingenting - bara några dagar tidigare hade vi sagt vi skulle satsa på oss och försöka skaffa barn igen (efter ett tidigare missfall). Några veckor senare hade han gjort den nya gravid. Och där stod jag och fattade ingenting och undrade vad jag gjort för fel och hur det kunde gå så fort. Jag var fullständigt förtvivlad och övervägde att ta mitt liv. Men egentligen handlade det nog mest om att vilja bort ett tag, sova och framför allt, slippa känna. Sakta men säkert klamrade jag mig dock åter fast i livet tack vare familj och goda vänner.

Men det som framför allt har hållit mig flytande och hindrat mig från att förlora förståndet, det är Tuvaforum. Tack vare alla kloka texter har jag fått en förståelse för det jag råkat ut för och en bekräftelse på att allt inte var mitt fel utan att den mannen jag varit ihop med var störd och sannolikt skulle bete sig på samma sätt mot en ny kvinna. Stödet från andra tuvor som gått igenom eller går igenom liknande är så oerhört viktigt, särskilt när stödet från anhöriga eller terapeuter inte riktigt mäktar med. Så jag kan bokstavligen säga att TuvaForum räddat livet på mig och jag hoppas att även jag på något sätt kan bidra i framtiden för att göra livet lite mer uthärdligt för andra tuvor!

/Oakie

* * *

Efter 17 år vaknade jag. Brutalt. Jag hade inte förstått. Nej, jag hade inte det. Trots allt som hänt under åren. Jag skyllde det på annat först. Sedan blev det en vardag och en del av mitt liv. Det blev normalt. 

5 dagar i sträck satt jag med datorn och sökte information om framför allt psykisk misshandel. Jag vågade inte ta kontakt med den lokala kvinnojouren då jag kommer från ett litet samhälle där ”alla känner alla”, inte heller kände jag mig redo att ringa till t.e.x kvinnofrid.

Att hitta till TuvaForum var bland det bästa jag gjort. Först att sitta och läsa alla texter, där många av dem var som att läsa en handbok över min man. För att sedan när jag kände mig mogen våga sträcka ut handen i det skyddade forumet. 

Den värmen, förståelsen och stödet jag fick där av de andra tuvorna var det som gav mig den sista knuffen och det mod att våga lämna. Jag har även hittat vänner för livet.

Nu är jag i fasen att börja läka mig själv och försöka hitta tillbaka till livet, det liv jag är värd att leva. TuvaForum hjälper mig så otroligt mycket där med, att kunna gå tillbaka och läsa när jag börjar tvivla på mina upplevelser och få stöd och tips i hur jag kan gå tillväga.

Tack Julia, du är så viktig, all kärlek till dig!
/Viktoria

* * *

När jag först kom till TuvaForum kände jag väldigt liten, förvirrad och rädd. På Tuva fick jag möjligheten att hitta stabilitet, eftersom jag fick stöd och det kändes som att få en ny familj. Jag fick vara i en trygg miljö och dela mina tankar och känslor med andra med liknande erfarenheter. Att ha en plats att dela sina upplever med andra som förstår betyder oerhört mycket, känslan av ensamhet blir inte lika stor. 

Man brukar säga att en liten Tuva kan stjälpa stora lass men jag har även upplevt att en Tuva kan vara den som hjälper en att hålla en uppe, som får en att orka vidare. 

När ridån dras bort och man tvingas se verkligheten man levt i så betyder det så mycket att ha någon/några att vända sig till. Att då ha ett tryggt forum där man dygnet runt kan gå i på för att få stöd har betytt oerhört mycket för mig.

Så stort tack till ett fint forum
/Zeera

* * *

Jag satt desperat och letade på internet efter en rimlig förklaring på min mans beteende. Vad skulle jag ta mig till? Då hittade jag TuvaForum vilket jag är evigt tacksam för. 

Jag läste Julias texter om och om igen under väldigt lång tid. Det var som att jag behövde programmera om min hjärna efter all den psykiska och fysiska misshandel jag blev utsatt för. Jag visste inte längre vad som var rätt och fel eller hur jag skulle orka leva vidare och ta hand om mitt barn. 

Jag blev även medlem så jag kunde skriva med andra vilket hjälpte väldigt mycket. Det var så skönt att få kontakt med andra i samma sits, vi kunde stötta varandra och ge tips och råd. Jag är så tacksam för forumet och alla fina tuvor!

/Modig

* * *

Vad glad jag är som hittade detta forum. Började med att läsa på hemsidan och fastnade till sist för det jag läste om PTS-Symtom, där kände jag igen mig i mycket. Sedan läste jag om att bryta sig loss från relationen. Jag läste detta "Du måste försöka få in sunda människor i ditt liv igen, spegla dig i dem - allt för att få bort den dysfunktionella spegling som en narcisstisk person försökt plantera i dig.

Tack för att jag har fått så många bra svar tack var dessa texter!"

/Isa

* * *

Tack för att TuvaForum finns! Att läsa texterna ger svar och stödforumet ger stöd och styrka! Jag har alltid lovat mig själv att inte vara bitter på livet, utan vara en livsoptimist och alltid se framåt. Men efter att ha levt som ensamstående i nio år längtade jag efter en relation och jag trodde att jag hade träffat den rätta mannen för mig. Tyvärr var det helt galet och jag fick erfarenheter jag aldrig trodde jag skulle få. Hoppas att mitt hopp om att finna en ny relation kommer tillbaka! Till dess ska jag försöka hitta mitt eget och nya liv igen.

/Livsoptimist

* * *

Vad glad jag blev att jag hittade detta forum!
Jag började att läsa texterna på hemsidan och kände igen mig mycket i texterna.
Jag har en del traumatiska upplevelser i min ryggsäck och bland annat avslutat en 3-årig dysfunktionell relation. När jag har läst här om att bryta sig loss från relationen så fastnade jag speciellt för detta, jag kopierar in det här. "Du måste försöka få in sunda människor i ditt liv igen, spegla dig i dem - allt för att få bort den dysfunktionella speglingen som en narcissistisk person försökt plantera i dig". 
Jag vill säga tack så mycket för svar i dessa ord och tack för allt stöd inne på forumet!

/Isabelle

Copyright © 2008-2020 TuvaForum | tuva@tuvaforum.se