Kommande kurs 2018: Självmedkänsla

I den kommande kursen "Självmedkänsla" får vi följa en kvinna som är gravid och väntar sitt första barn, en liten flicka.  Vi får följa mamman från start när mamman skapar ett tryggt och stabilt känslomässigt band mellan henne och dottern - ett band som kallas för anknytning.

Vi kommer att följa mamman och dotterns relation och hur anknytningsmönstret som utvecklas mellan flickan och hennes mamma kommer att känneteckna hur flickan som vuxen kommer att forma relationer - tydligast blir detta mönster i de relationer som kommer att bli mest viktiga för henne.

Vi kommer också få följa flickan, ut ett annat perspektiv, om det var så att hon istället från start hade en mamma som inte hade förmågan att skapa ett tryggt och känslomässigt band, där anknytningen inte fanns eller var ryckig och instabil. Vi kommer då kunna se hur detta kan komma att påverka flickans självbild, mående och relationer. Men vi kommer också få råd och verktyg kring hur flickan som vuxen sedan kan hjälpa sig själv till utveckling, både med sig själv och i sina relationer.

Alla texterna i kursen kommer att ha en bild, en bild som förhoppningsvis kan väcka känslor - en bild som jag kommer spinna varje text kring.

Berätta gärna, går jättebra att maila mig, om du känner att detta är en kurs som väcker ditt intresse och som du gärna skulle vilja ta del av.

Lämna gärna en kommentar här på sidan om dina tankar kring en ny kurs, din mailadress och namn blir inte synligt. - det enda som blir synligt är det nicknamn du har som inloggad eller det du väljer att ange som ej inloggad.

Varma hälsningar
Julia
TuvaForum

Kommentarer  

#11 Jullan 2018-01-17 23:53
Jag blev läsmedlem idag och har läst dina texter hela kvällen. Så bra forum!!! Jag är så glad att jag har hittat hit och önskar att jag visste om det tidigare. Kursen låter jätteintressant!
#10 TinaS 2018-01-16 15:34
Dina kurser gör att jag för första gången förstår och bättre kan hantera mina problem. Tack vare dina kurser har jag ett hopp om att sluta snurra in mig i destruktiva relationer som gör mig kraftlös. Denna nya kurs "självmedkänsla" låter mycket intressant.
#9 Karoline 2018-01-14 00:44
En så underbar bild! Ser fram emot kursen.

Kram
#8 Annelie1 2018-01-10 00:56
Ser fram emot den, låter som en mycket intressant kurs!
#7 Monica 2018-01-09 20:22
Låter som en jättebra och intressant kurs som alltid Julia
#6 Nellie 2018-01-09 17:48
Verkar vara en jättebra kurs!
#5 Tinna 2018-01-09 16:23
Tack Julia, det är en så viktig kurs! Du skriver så otroligt bra och väcker så mycket känslor, vilket också bilden gör! Det här är ett underbart forum på så många sätt.

God fortsättning till dig Julia, önskar dig allt gott!
Kram
#4 På väg 2018-01-09 14:28
Jag kände mig aldrig tillräckligt bra som barn. Jag hade en självupptagen mamma (narcissistiska drag) som kunde säga att hon älskade mig ena stunden för att i andra stunden vara iskall inför mig och mina behov. Det är ansträngande att hantera det här som vuxen och det var mycket smärtsamt att hantera det som barn. Jag försöker läka det förflutna och jag vill bli fri en dag så att kan jag göra mer hälsosammare val för ta bättre hand om mig. Tack för alla dina artiklar och kurser. Jag läser sunda gränser nu och ser fram mot den här kursen. 
#3 Ingrid 2018-01-09 13:48
Jag har reflekterat det senaste året och försökt lära mig mer om mig själv och de val jag har gjort. Artiklarna från Tuvaforum och kurser har gett mig så många aha-upplevelser och klokskap.I år ligger fokus på mig och friskare relationer. Denna kurs kommer verkligen i rätt tid för mig!
#2 Jylland 2018-01-09 13:15
Dina kurser är så fantastiskt bra och ser fram emot den här också! Tack för allt viktigt arbete du gör!!!

God fortsättning på det nya året!

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera