Av JULIA | © TuvaForum  

Känner du igen dig i att du tänker och pratar för mycket när det gäller din relation, även när det kommer till en fd relation som du inte längre är i? Även om relationen är/var uppenbart dålig för dig kör du på i samma tankemönster. Går du igenom i detalj vad som hände, varför det hände och vem som sade vad? Tar dina historier kring detta aldrig slut mer än en kort paus för att sedan börja om? Känner du att ju sämre relationen är eller var så intresserar du dig mer för att analysera din partner/fd partner? Är det som att du slänger in alla dina analyser i en centrifug som sedan körs dygnet runt? 

  • Kan du inte kan ge upp ältandet?
  • Känner du att du inte kan göra dig fri från ältandet förrän du har den lösning du är ute efter?
  • Får du ångest om du inte får älta och analysera samma sak, om och om igen?
  • Inkräktar ältandet på ditt sinne på ett sätt att det påverkar ditt känslomässiga och fysiska välbefinnande samtidigt som det skapar en dysfunktionell inverkan på ditt liv? 

Vägledning
TuvaForum sitter inte inne med någon sanning utan försöker genom sina texter ge lite stöd och hjälp. Du får insikt i varför vi ältar och när det kan vara viktigt att vi gör det eftersom det är en naturlig del i en process. Texterna förklarar skillnaden mellan normalt ältande och vad som är ett tvångsmässigt ältande. Du får veta vad ältandet består av och vilka ingredienser som finns blandat i denna beroendeframkallande, nedbrytande och giftiga cocktail. Förhoppningen är att du också får svar om varför du ältar och vad du kan försöka göra för att hindra ältandet när det börjar bli destruktivt för dig. 

Texterna om tvångsmässigt ältande ingår i medlemskapet.

Medlemmar berättar om texterna som ingår i "Tvångsmässigt ältande"
"Texterna är som en liten handbok! Att kunna gå in o läsa om det man är mitt uppe i för att förstå varför jag är fast i ett mönster och hur jag hittar vägen ut ur det! Vet att det inte är en enkel process, men vågar nu säga att det kommer gå vägen! Och det tack vare stöd jag fått från Julia. Och som nu mynnat ut i den här suveräna handboken. Jag är övertygad om att flera kommer känna igen sig i hur processen. Det är ingen enkel sak att förstå, det man varit med om! Men det är fler än man tror som upplever/upplevt/kommer uppleva liknande erfarenheter! Viktigt att våga ta den hjälp som finns! Denna fördjupning/handbok är ett riktigt bra verktyg då!"

* * *

"Den här guiden är som ytterligare en "puff" i rätt riktning. När man kanske har lämnat den destruktiva relationen, men relationen fortfarande går på högvarv inuti ens hjärna. I guiden beskrivs på väldigt målande sätt (ibland riktigt komiskt på grund av igenkänningsfaktorn!) hur det kan "mala på" i ens tankar, och man får lite svart på vitt att denna typ av ältande inte leder till något bra i längden.

Jag rekommenderar verkligen guiden när man behöver verktyg för att vända fokus i sitt liv, bort från det destruktiva ältandet, och för att få hjälp att börja gå vidare med sitt eget liv i stället för att fastna i det gamla. Det kan vara lite tufft att granska sitt eget beteende, men det är nog nödvändigt att göra det ändå. För mig har fördjupningen och TuvaForum varit ett bra steg mot att släppa taget om det jag inte kan påverka och långsamt bygga upp en lugn och trygg tillvaro för mig och min dotter."

Provläs några av TuvaForums texter  

Copyright © 2008-2020 TuvaForum | tuva@tuvaforum.se