Du är varken självisk eller oförskämd när du...

Du är varken självisk eller oförskämd när du är rak och tydlig med vilka behov du har, när du försöker hålla en gräns som är i linje med din moral och dina värderingar. 

Du är inte en elak person för att du sätter gränser om någon försöker få in dig på annat spår som inte känns rätt för dig, som inte går i linje med din moral och dina värderingar. Du har full rätt att sätta gränser, att säga nej och att också ändra dig, att säga att detta inte är en vänskap eller en kärleksrelation för dig. 

Det handlar inte om att du är krävande och dramatisk - du är bara inte intresserad av att vara i relationer där du måste gå in i en kamp för det som är basalt och viktigt för dig eller agera som att dina behov, din moral och dina värderingar inte spelar någon roll för dig.

Vill du läsa och lära dig mer?

  1. Du kan då fördjupa dig och gå onlinekursen "Sunda gränser" Det är en kurs för dig som är snäll och vill fortsätta att vara det, för dig som vill utvecklas och förstå hur gränser kan införas, användas och hållas utifrån den person du är.

  2. Du kan också välja att bli läsmedlem, då får du tillgång till TuvaForums alla texter. 


Välkommen till TuvaForum!