12) Det är bra att skaffa kunskap och förstå, men...(ÖPPEN TEXT)

Det är bra att skaffa kunskap och förstå för att på så sätt ge oss själav en möjlighet att kunna förändra det vi inte inte är tillfreds med. Men det är en helt annan sak att på övertid läsa om samma sak, om och om igen - allt för att man inte står ut me det vi redan vet.

När vi har läst om t ex olika slags personligheter, samt hur det kan komma sig att vissa har mer utvecklad empatisk förmåga än andra, så kan det vara bra att sätta en punkt. Väldigt många fördjupar sig nämligen, läser år efter år allt det kan komma över som handlar om osund narcissism, psykopati, borderline osv. Det finns ett aldrig sinande intresse för att läsa om dessa störningar och beteende i hopp om att kunna hitta den magiska lösningen som gör att t ex en partner eller fd partner kan förändras till det bättre.

Punkten behöver sättas.
Fokus behöver riktas rätt, det vill säga att fokus inte ska läggas på att förändra en annan människas personlighet, temperament, invanda beteendemönster, relationsmodell osv. Fokus behöver föras över till den och det vi kan förändra - nämligen oss själva och vårt eget beteende och våra egna mönster.

Jag är så glad över att så många hakat på kursen "Sunda gränser", att så många är positiva och återkopplar med så fin feedback. Så många som har börjat läsa på hemsidans texter, som kanske har fastnat lite i det här att söka runt på forum och läsa om osund narcissism och psykopati berättar att det är som att hitta en öppning och knäcka koder, för kursen får en att börja tänka på ett annat sätt än tidigare. 

Kursen "Längtan och attraktion" är det en del som har dragit sig för.
Jag har fått höra att det känns för tidigt att orka läsa om det sårbara i hur allt en gång började, hur förälskelsen tog fart, hur illusionen sedan krossades i samma snabba takt som känslan för sig själv. Men de som sedan läst kursen säger att den har hjälpt dem väldigt mycket, men att det är bra att ha läst "Sunda gränser" först. 
Många tjejer/kvinnor som har dejtat har tagit del av kursen "Längtan och attraktion" och insett att de behöver ta en paus från sin dejting. Allt har snurrat på så väldigt snabbt och de känner att de behöver bryta det mönster som varit för att sedan börja dejta mer medvetet och inte glömma bort vikten av att vara rädd om sig.

Stort tack till alla er, både män och kvinnor, som skriver inne på kurssidorna och även skriver direkt till mig och berättar hur mycket kurserna, samt texterna på forumet, har betytt och betyder för er. Det ger energi och peppar till att fortsätta att utveckla TuvaForum.

Text 
Julia
TuvaForum