INDIVIDUELLT STÖD - Separation/skilsmässa

 

Vi reagerar alla olika men för dem allra flesta är skilsmässa och separation en smärtsam process. För många är det som att den inre kompassen tappar sin riktning, vi känner oss vilse, vi vet kanske inte längre vem vi är och vart vi ska - allt vi trodde vi visste och förlitade oss på finns inte längre. Vi kan uppleva alla möjliga känslor. Det kan växla mellan hopp och förtvivlan, mellan att vi inser vad som har hänt och att vi förnekar det. Vi kan känna hjälplöshet, otrygghet, förvirring och mycket ångest.

När det känns som att saker och ting har gått sönder, som att vi står i skärvor av illusioner, drömmar och kanske också med en splittrad familjebild - då kan vi behöva hjälp och stöd med att försöka få tillbaka ordningen i vardagen. Ordning kan nämligen minska oro och ge en känsla av kontroll.

DET ÄR VIKTIG HUR STÖDET RUNT OMKRING OSS SER UT
Hur dem som står oss nära reagerar och vilket stöd vi får från människor omkring oss kan ha en stor betydelse för hur vi upplever och också tar oss igenom en kris. Om vi bemöts på ett dåligt sätt eller står väldigt ensamma kan krisen bli så väldigt mycket värre. Utåt sett kanske vi klarar det vi behöver men vi gör det med hjärtat i halsgropen, med ångestattacker och väldigt hög stress.

Så klart blir också krisen väldigt mycket värre om vi står ensamma efter att kanske ha blivit illa kränkta, utsatta för psykisk/fysisk och/eller sexuell misshandel av vår fd partner. Inte sällan fortsätter en sådan partner, efter separation, att försöka utöva makt och kontroll genom att kränka, hota, starta rättsprocesser osv. Kanske har vi också barn tillsammans och mitt i allt detta ska vi samarbeta.

Alla har långt ifrån det sociala nätverk som behövs, som vi behöver speciellt när vi befinner oss i kris. Det är inte alltid lätt att få en samtalskontakt, det kan vara väntetider och ofta när man väl får en kontakt så handlar det ofta om samtal på 45 min en gång i veckan.

Det är viktigt att få känna att vi inte står helt ensamma, att någon lugnar och tryggar - allt för att få minska känslorna av stress och ångest. Vi behöver få sätta ord på det som har hänt, sätta ord på våra känslor och också känna att någon finns där när oron känns extra svår. På TuvaForum finns ett individuellt stöd att få.

INDIVIDUELLT STÖD
Vi erbjuder dig (man som kvinna):

  • en personlig kontakt som kommer läsa och svara engagerat på dina mail. Det kan vara en kontakt du har varje dag, du reglerar själv hur mycket och ofta du behöver och vill ha stöd under månadens gång.

Vi finns tillgängliga för dig alla dagar mellan 08.00-24.00.

ERFARENHET
Vår personliga samtalskontakt (via mail) har givit individuellt stöd på TuvaForum sedan 2008 och har djup och bred erfarenhet kring den här sortens problematik.

* Ingen vid TuvaForum är utbildade psykologer, läkare eller terapeuter. TuvaForum tar inte medicinskt ansvar för medlemmars hälsa, utan uppmanar alla medlemmar med hälsoproblem att alltid uppsöka läkare och/eller psykolog.

REFERENSER

Läs här >>


KOSTNAD
500 kr/1 månKONTAKT
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.